UBERETTIGET MISTENKSOMHET

2 Kor10,5 idet vi omstyrter tankebygninger og enhver høide som reiser sig mot kunnskapen om Gud, og tar enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus,

Januar 2023

Uten tvil er de vanskeligste individene vi har å gjøre med de som har blitt diagnostisert med psykiske lidelser. Hvis det var som «åndelig krigføring»-bevegelsene lærer, så kunne vi bare gå rundt mentalinstitusjonene og binde alle sinns plageånder.

Dette er vanskelig av flere grunner. Jeg er litt kjent med det. Min mor ble diagnostisert som «paranoid schizofren». Hun forsøkte å begå selvmord ni ganger i løpet av en seks ukers periode. Hun ble plaget i sinnet. Dette var før jeg hadde kunnskape om utfrielse slik jeg gjør nå. Siden hennes død har jeg mange ganger forsøkt å finne ut hva som kan ha skjedd i livet hennes som kunne ha tillatt dette. Jeg vet ikke. Hennes to søstre begikk selvmord. Hvis de ble misbrukt som barn, vet jeg ikke om det, ingen av mine slektninger vet om det. Selv om jeg mistenker at det kan ha vært problemet, vet jeg ikke.

Jeg kan ikke finne noe i hennes aner som hjelper meg å svare på mysteriet. . . men det var en kilde. Det var demoners verk. Min venn, nå avdød, Frank Hammond, var i sin tjeneste overbevist om at «avvisning» er roten til paranoia og schizofreni. Jeg har hatt mange erfaringer som bekrefter at det imidlertid kan være flere ting som går sammen for å få til dette. Villfarelse er maksimalt bedrag. Paranoia er definert som «en mental tilstand preget av vrangforestillinger om forfølgelse, uberettiget sjalusi eller overdreven selvviktighet. Det er uberettiget mistanke og mistillit til andre.» «Ubegrunnet mistanke» . . . Jeg ser dette mye i tjenesten, dessverre er det også ofte blant dem som hevder å være «Gud-kalte» pastorer og prester.

Paranoiaen er så sterk at den er ekte for den enkelte. De ser noe. De hører noe. Noe er på gang. Spørsmålet er egentlig ikke at det er forårsaket av demoner, snarere er det hvordan demonene forårsaker det. Uten tvil trenger mange mennesker i denne tilstanden medisinsk hjelp, uten tvil. Ofte trenger den enkelte både åndelig og fysiologisk hjelp. Noen ganger trenger personen litt legehjelp slik at de kan forløses. Det er nesten alltid annerledes.

Når en løgn har blitt trodd, er det veldig vanskelig å håndtere demoner før løgnen har blitt forkastet. Problemet her er at bedraget er så kraftig at individet ikke oppfatter det som løgn. De blir så fullstendig blendet av løgnen at de ikke klarer å se sannheten. De er overbevist om at regjeringen forfølger dem eller hemmelige agenter får i oppdrag å spionere og samle informasjon mot dem. De er så overbevist at det er veldig vanskelig for dem å innrømme det som løgn. De blir ofte mistenksomme overfor deg fordi du ikke tror historien deres.

Det er alltid det samme og aldri det samme. Det er naboene som plotter mot dem, noen ganger kolleger som forteller falske historier om dem, og de hører folk utenfor huset deres. . . eller i huset. Hekser og trollmenn som legger forbannelser over dem. Pinen de er i er ekte. Det er ingen tvil om at det de oppfatter sannsynligvis er veldig reelt for dem. Så dilemmaet er hvordan man kan bringe frihet til de som lider av sinnsforstyrrelser.

Jeg forsikrer deg om at det er mer enn bare å befale demoner å gå i Jesu navn. Hvis det var så enkelt, ville jeg vært på mentalsykehusene akkurat nå. Jeg har vært der, jeg har bedt for institusjonaliserte mennesker. Jeg har tilbrakt mange timer i de psykiatriske fløyene i fengslene, jeg har hørt demonene reagere når jeg gikk ned i gangene eller kom innom cellene deres. Jeg har hørt skrikene nedover korridorene mens lydene fra kapellgudstjenestene rant inn i fengselet. Det er mer enn bare å si Jesu navn over en psykisk syk person. Det er komplekst og før de juridiske rettighetene til disse demonmaktene er fjernet (av individet eller foreldrene), kommer ikke friheten.

Jesu navn vil berøre dem uansett. Demoner hater og frykter det navnet. Noen mennesker med psykiske lidelser kan ikke engang lese Bibelen for plagene som kommer. Noen leser den og er bare i stand til å se fordømmelse og dom. Det jeg vet er at det alltid er en rot, noen ganger mange røtter. Problemet er å finne dem og fjerne tillatelser som demoner har fått.

Noe av det vi har erfart på dette området er at det er et felles behov for oppmerksomhet. Noen ganger er det den eneste måten en person kjenner på for å få sympati og betydning. Gjennom årene har vi møtt «mange» SRA-ofre. SRA er satanisk ritualistisk misbruk. Vi har også lært at i de fleste tilfeller har det antatte overgrepet aldri skjedd. Individet kan «tro» at det skjedde, generelt er det løgn. Dessverre identifiserte noen som hevder å være ofre seg først som ofre etter at en «rådgiver» overbeviste dem.

Nå tror jeg også at det er noen tilfeller der disse virkelig skjer, men ikke i nærheten av antallet mennesker som hevder at det skjedde. Vi pleide å se mange av disse menneskene. Vi fant begrenset suksess og oppdaget også at det sjelden var bevis for å bekrefte historiene. Dette ble alt for vanlig. Ingen navn, ingen adresser, ingen kriminalitetsrapporter, ingen måte å bekrefte noe av det på. En pastor i en kirke i en by i nærheten ringte meg en natt. Han var fortvilet. Han sa: «Kanskje du kan hjelpe meg, vi vet ikke hvordan vi skal håndtere en ung dame. Vi har tatt henne med hjem for å prøve å hjelpe henne. Vi har prøvd å drive ut demoner og det ser ut til å gå videre og videre … vi vet ikke hva vi skal gjøre.»

Han begynte å fortelle meg historien hennes, og mens han gjorde, visste jeg at jeg hadde hørt den mange ganger. Det er «SRA-historien», og jeg vil ikke minimere det som kan være et veldig reelt problem for noen. Mens han fortalte meg historien hennes, sa jeg: «Grunnen til at du ikke kan hjelpe henne er fordi det ikke skjedde.» Det ble en stillhet i den andre enden av telefonen. Etter et øyeblikk sa han: «Du mener hun lyver?» En del av hennes triste historie var at da hun bodde på et motell, som kirken betalte for, hadde faren hennes åpnet døren og brutalt voldtatt henne. Jeg sa: «Ta henne til politiet . . . Jeg vedder på at hun ikke går.»

Igjen ble det stille, «Du har rett» sa han, «vi prøvde å ta henne dit, men når vi først ankom, ville hun ikke gå inn.» Selvfølgelig er det demoner involvert, men demonene har tillatelse fordi hun tror og opprettholder løgnen.


Jeg ser alltid ut til å avslutte disse historiene med det samme. Det er sannheten som gjør oss i stand til å være frie. Løgn styrker demonene. Uberettiget mistanke … å trekke feil konklusjoner kan ikke bare gi demonånder tilgang til sinnet ditt, men kan også føre til at du skader andre basert på din feil konklusjon. Ubegrunnede mistanker kan føre til å tro en løgn! I et nøtteskall, å tro på en løgn gir kraft til demoner.

Takk for dine bønner og din støtte i 2022. Vi ser frem til din fortsatte støtte for 2023.

Bare for Jesus,

Don

NB 1930