En natt til med froskene

Juni 2023, Don Dickerman

En natt til med froskene

2 Mos 8,8-10 Da kalte Farao Moses og Aron til sig og sa: Bed til Herren at han vil ta froskene bort fra mig og mitt folk! Da til jeg la folket fare, sa de kan ofre til Herren. 9 Og Moses sa til Farao: Ha selv den ære å si når jeg skal bede for dig og dine tjenere og ditt folk at froskene må bli drevet bort fra dig og dine hus, så de bare blir tilbake i elven. 10 Han svarte: Imorgen. Da sa Moses: La det bli som du sier, forat du kan kjenne at det ikke er nogen som Herren vår Gud.«

I MORGEN?

Les det verset igjen. I MORGEN? Hva med akkurat nå! Froskeplagen hadde brakt farao på kne, han forhandlet med Moses om å bli kvitt froskene. Moses sa: «Du setter tiden» (NLT) … og Farao sa: «I morgen.»

Hvorfor utsetter vi Guds velsignelser? Hvorfor velger vi å tilbringe en natt til med froskene? Hvorfor sier vi ikke «Nok» … «Jeg er klar nå.» På en dag da «tid» ser ut til å være viktigere enn noe annet, lurte jeg på hvor lang tid det tar å komme rett med Gud. Hvor lang tid tar det å bli født på ny. Vi har alle blitt tildelt like mye tid, 24 timer hver dag, 1440 minutter hver dag. Likevel er unnskyldningen som tilbys mest for ikke å få noe gjort, «Jeg hadde bare ikke tid,» som oftest er det ikke riktig. Kanskje mer riktig ville være: «Jeg brukte bare ikke tiden min klokt.»

Hvor lang tid tar det å bli frelst? Det tar 0,003 av et sekund å lage hull på en ballong. … hvor lang tid tar det å bli frelst???

Hvor lenge er evig? Så lenge varer frelsen. Evigheten er for alltid. La meg svare på det først. Hvor lenge varer frelsen? Jesus sa: «Den som tror på ham, skal aldri gå fortapt.» (Johannes 3:16) Her er hvor lang evigheten er.

En av de tregeste fuglene jeg noen gang har sett er pelikanen. De 10 fot lange vingene hans ser ut til å bevege seg i sakte film mens han kjemper seg opp i luften. Anta at han skal ta hvert sandkorn fra hver ørken i verden og fly med det til solen 1 om gangen, så hvert korn fra hver strand i verden 1 korn om gangen, så hver dråpe vann fra hver elv, bekk, innsjø, hav og hav, 1 dråpe om gangen. Når han er ferdig med alt dette, har den brukt 30 minutter av evigheten. Gir det deg en anelse om hvor lenge evigheten varer?

Det evige livet som Gud gir til troende gjennom Jesus, er like lenge som en ikke-troende vil tilbringe evig adskilt fra Gud. Evig atskilt!! Ikke utsett å bli  frelst!!

OK, her er hvor lang tid det tar å bli frelst. Har du stoppeklokke? Hvor lang tid tar det å lese følgende? «Gud, jeg er en synder og jeg trenger deg. Jeg vet at jeg ikke kan komme til himmelen som jeg er. Jeg trenger å bli frelst. Jeg tror Jesus døde på korset og utøste sitt blod for meg. Jeg tror han lever i dag , og han elsker meg. Kom inn i mitt hjerte, Herre Jesus, og frels min sjel.»

Tok du tiden? Hva ble det, 8-10 sekunder? Det er ikke veldig lenge. For en trist, trist retning verden vår tar. Ikke bli værende med froskene.

Noen vil bare aldri bringe seg selv til det punktet å be den bønnen. Mange vil tilbringe for alltid, evig adskilt fra Gud, på et sted som kalles helvete. Fordi de nekter å påkalle Jesu navn. Det er ikke noe annet navn som bringer frelse.

Faktisk tar det å bli frelst ikke engang 8-10 sekunder. Men så lang tid det tar deg med hjertet å nå ut ved tro og motta Guds nåde, er hvor lang tid det tar. Å bekjenne med din munn Herren Jesus og tro i ditt hjerte at Gud oppreiste ham fra de døde. Ikke bruk én natt til med froskene!

Er  «ikke ha nok tid» er en latterlig unnskyldning for å gi til Gud? Kan det være at vi bare vil ha en natt til med froskene…uvillige til å omvende oss og vende oss fra synd?

Det sies at en blåhai kan svømme 1 mile på 140 sekunder. Du kan skrive et brev på 8-10 minutter; du kan be bønnen om frelse på 8-10 sekunder. E-poster er ganske raske, hvorfor ikke sende meg en og fortelle meg at du ba om å motta Jesus som din Frelser. Når du tar imot Ham og kjenner Ham, kan du gjøre Ham til HERRE og Frelser.

Froskene i Egypt var et resultat av en pest, de var overalt, et resultat av ulydighet mot Guds Ord. De var overalt, på soverommene, kjøkkenet, skapene, sølvtøyskuffene,  forgården og bakgården. Støyende, slimete. De var i sengene, en forbannelse som følge av ulydighet.

Likevel avslører et av de merkeligste versene i Skriften dybden av Faraos opprør. Når det ser ut til at lønnen for synd og opprør var så overveldende at man ville overgi seg til Gud, er dette verset nedtegnet…Moses spurte Farao, når vil du at forbannelsen skal oppheves? «Du setter tiden,» svarte Moses … «Jeg vil be om at du og huset ditt blir kvitt froskene… Da skal bare froskene i Nilen være igjen. Og farao sa: ‘I morgen …» 2. Mosebok 8:9-10

I morgen? Ja. Jeg vil ha en natt til å leve i konsekvensene av min ulydighet mot Guds stemme. Hva? Du ønsker å bli utfridd, men ikke nå? Minner det deg om en mann som heter kong Agrippa? Farao og kong Agrippa, begge menn med høy intelligens og kloke i å ta avgjørelser. Den store apostelen Paulus forkynte for Agrippa og Moses for farao. Kong Agrippa ble «nesten overtalt» til å overgi seg, men han ønsket et mer passende tidspunkt. Farao ville ha en natt til med froskene. Vise menn tar ofte tåpelige avgjørelser.

Jeg husker en mor som desperat ønsket hjelp til sønnen sin som hadde fryktelige drømmer om natten. “Han skriker, jeg går til sengen hans, og jeg binder demoner, men det fortsetter å skje, natt etter natt”. Jeg ba damen få mannen til å gjøre det. Hun sa at det er problemet, han vil ikke gjøre det. Han vil ikke gjøre det fordi hantror at  «demoner» er tåpelig snakk.

Ja, han ønsker at sønnen skal bli fri fra plagene, men ikke nok til å få hjertet sitt i orden. Kloke mennesker tar tåpelige avgjørelser.

Hva er det som får en person til å ta et så tåpelig valg? Det er alltid stolthet. JEG, bøye knærne mine? Aldri! Vel, jeg kan kanskje når det er et mer passende tidspunkt, men ikke nå.

Det ligger alltid en begrunnelse bak en bestemmelse  for å overgi seg.  “Ja, jeg skal gjøre det en dag, bare ikke nå.» Froskene kan bli en natt til, konsekvensene av min opprørske nytelse, jeg er ikke klar til å overgi meg selv om jeg har det helt elendig.

Hvor mange ganger har jeg ikke hørt dette. “Jeg skulle ønske jeg hadde gjort dette tidligere før det hadde ødelagt barna mine og ekteskapet mitt.”” Jeg skulle ønske at mamma og pappa hadde oppdratt meg annerledes, og jeg vet at det er slik de ble oppdratt…Jeg må bryte denne syklusen av ulydighet mot Gud. Jeg må bryte lenkene. Men ikke nå.”

“Jeg vil ikke ha en natt til med froskene! Jeg utsetter det ikke, jeg venter ikke på en dag som passer.  Jeg vil bli fri, og jeg vil at familien skal bli fri!

Ingen flere netter med froskene!”

Bare for Jesus,

Don

NB 1930