Lammenes taushet

Desember 2022

1 Mos 11,1-4 Og hele jorden hadde ett tungemål og ens tale. 2 Og da de drog frem mot øst, fant de en slette i landet Sinear, og de bosatte sig der. 3 Og de sa til hverandre: Kom, la oss gjøre teglsten og brenne dem vel! Og de brukte tegl istedenfor sten, og jordbek istedenfor kalk. 4 Så sa de: Kom, la oss bygge oss en by med et tårn som når op til himmelen, og gjøre oss et navn, så vi ikke skal spres over hele jorden!

1 Mos 12,1-4 Og Herren sa til Abram: Dra bort fra ditt land og fra din slekt og fra din fars hus til det land som jeg vil vise dig! 2 Og jeg vil gjøre dig til et stort folk; jeg vil velsigne dig og gjøre ditt navn stort, og du skal bli en velsignelse! 3 Og jeg vil velsigne dem som velsigner dig, og den som forbanner dig, vil jeg forbanne; og i dig skal alle jordens slekter velsignes. 4 Så drog Abram bort som Herren hadde sagt til ham, og Lot drog med ham. Og Abram var fem og sytti år gammel da han drog ut fra Karan.

Vi kjenner alle Abraham som troens far. Har du noen gang tenkt på hvem Faderen til hans tro er? I hovedsak var han den første sauen som hørte og adlød Guds stemme. Han svarte på Guds røst. Hans svar ble regnet ham til rettferdighet, Guds sauer hører og gjenkjenner stemmen til hyrden deres, de stoler på hyrden og adlyder hans røst. Kjente Abraham Noah, visste han om flommen, kjente han Nimrod?

Noah var Abrahams tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp, tipp tipp oldefar! Han visste alt om Babels Tårn og selvfølgelig Noahs tro. Noen skrifter tyder på at Abraham bodde sammen med Noah i 39 år? I alle fall kjente han Noahs tro og han kjente Noahs Gud. Han var, etter min forståelse, den første sauen som hørte og adlød hyrdens røst.

 Se på hva tårnbyggerne sa i 1. Mosebok 11…”La oss” LA OSS, LA OSS skape et navn for oss selv, LA OSS. Noen som vet noen av navnene deres? Det er historien om mennesket uten Gud, la oss, la meg lage et navn. Vi vet om tårnet deres, men ikke navnene deres. Det er mange mennesker i verden i dag som gjør det samme mens verden forbereder seg på den kommende antikrist. La meg lage et navn for meg selv!

Bare bla over bibelen din til 1. Mosebok 12. Wow, for en kontrast! For nå leser vi om Gud som talte, sannsynligvis snakket han til Abraham gjennom Jehovas engel. Gud sa: Kom deg ut herfra. Kom deg bort fra dette landet, fra dine slektninger og fra din fars hus. Gå til et land som JEG VIL vise deg. Nå er det ikke mennesket som sier «La oss», det er Gud som sier «Jeg VIL». Fire ganger i 4 vers sier han til Abraham «Jeg VIL»

Abraham hørte Guds røst og han adlød. Hvilken tro. Gjenkjenn stemmen til Hyrden … den gamle salmen vi sang, «Stol på og adlyd … stol på og adlyd for å være lykkelig i Jesus, for det er ingen annen måte.» Han stolte umiddelbart på Guds stemme. Men Gud snakker ikke til oss på den måten, gjennom en hørbar stemme og kanskje tilstedeværelsen av en engel. Så hvordan kan vi kjenne Guds stemme? Han taler fortsatt, gjennom Sitt Ord og til våre sinn og hjerter. Vi har Kristi sinn, vi har Guds Ord, som er en skjelner og vi har Den Hellige Ånd. Ja, han snakker fortsatt. Vi trenger å lære Guds stemme!

 Dr. Adrian Rogers forteller om sitt kall til Bellevue Baptist Church i Memphis, Tennessee, for år siden. Han sa at han var pastor for en voksende kirke i en annen del av landet og var veldig glad for å være der, han hadde ikke noe ønske om å forlate den og dra til Tennessee. Imidlertid dro han for å besøke kirken av høflighet … han sa at han hørte Guds stemme i sin ånd og visste at det var der Gud ville ha ham. Resten er historie.

Det er noen prinsipper som hjelper oss å høre Guds stemme. Når Gud snakker til deg, vil det ikke handle om noen andre. Ikke for at du skal komme med rettelser eller råd til andre. Det vil være for deg. La meg dele seks prinsipper.

STEMMEPRINSIPPET: Kjenner du igjen stemmen til hyrden din. Det er mange stemmer som du kan høre, denne må du kjenne igjen. «Mine sauer hører MIN røst og de følger Meg». Mens jeg fortalte historier om fengsel og utfrielse og helbredelse, sa mange mennesker til meg: «du burde skrive en bok.» Jeg grunnet på det mange ganger, men gjorde det aldri, en natt spurte jeg bare Gud, han sa syv ord veldig tydelig i mitt sinn, «skriv boken og jeg vil velsigne den.» Jeg gjorde det, og det gjorde han.

VÅGEPRINSIPPET: Er ganske enkelt, er du klar til å våge deg ut når Han snakker. Det vil være din første test for å adlyde hans stemme. Han sa til Abraham stå opp og gå ut av dette landet…uten å tvile reiste Abraham seg opp for å dra, uten å vite hvor han skulle. Du må være lydig mot det du kjenner som Guds kall.

PRIORITERINGSPRINSIPPET:: Er du klar til å prioritere ting i livet ditt? Du kan ikke lenger være en venn av verden og verdens ting, «øyets begjær, kjødets begjær og livets stolthet». Noen ting må gå så nye ting kan komme. Verdsetter du kallet Gud har lagt på livet ditt. Kan ikke tilpasses denne verdens ting. Kanskje du allerede er der, men du må være villig til å adlyde Guds stemme og den hellige ånds overbevisning. Må verdsette hans kall, ikke be om å høre fra ham med mindre du er villig til å adlyde. Det kan være lurt å telle kostnadene.

VISJONS PRINSIPPET: Ser du Guds stemme…ser du den ved tro. Jeg forkynte nylig om SE DET, SI DET, SØK DET, FORSEGL DET. Først må du se ved tro. Tro er å se det usynlige. 2 Kor 4:8 «Mens vi ikke ser på det som sees, men på det som ikke sees; for det som sees er midlertidig, men det som ikke sees er evig.» Først ser du det ved tro.

Da Disney World ble åpnet og det var en storslått feiring, sa en dame som satt ved siden av Walt Disneys enke, “det er synd at Walt ikke er her for å se dette.” «Å, han så det, det er derfor det er her.»

UTHOLDENSHETSPRINSIPPET: Du vil bli testet. Tro som ikke kan prøves kan ikke stoles på. Møt de tøffe spørsmålene og forfølgelsene, de vil komme.

SEIERPRINSIPPET: Du må se seieren i kallet. Vær trygg på hans kall. Abraham gikk 7529 miles til han nådde målet for sitt kall. Han var på utkikk etter en by hvis byggherre og skaper var Gud. Evig i himlene. Det er seier i lydighet, seier på reisen og i reisen!

Noen ganger må du gjenkjenne Guds kall i dine omstendigheter. Hvorfor er du der du er? Lytt etter Guds stemme midt i situasjonen.

Gud velsigne deg

Bare for Jesus

Don

NB 1930